Hvordan motivere seg selv til å studere?

Det er absolutt ikke lett å alltid skulle være motivert til å studere og fokusere på utdannelsen sin, men i denne artikkelen skal vi gå inn på hvordan dette er noe du kan bli flinkere på. Vi håper du får noen tips i denne artikkelen som du kan bruke videre!

Bruk godteri

Det er jo absolutt sånn at mennesker i alle aldre er utrolig glad i søte saker. Hvorfor ikke motivere seg selv med godteri fra påsk for eksempel? Det er flere eksempler på hvordan man kan gjøre det. Hvis du for eksempel skal lese en bok, og du skal lese 100 sider, hvorfor ikke legge en sjokoladebit på hver tiende side? Dette gjør at du blir skikkelig motivert til å komme deg videre i boken slik at du kan få sjokoladebiten din. Du kan jo også selvsagt gjøre dette med andre typer godteri. Hva enn som er favoritten din!

Dette gjør at du kan fokusere på utdannelsen din, slik at du videre kan få deg en universitetsutdannelse i Norge. Er ikke det ganske kult?

Du kan også finne mat som skal gjøre deg inspirert og motivert. Prøv å spise mer av disse ulike typene mat og se om det fungerer for deg!

Motivasjon til eksamen

Når du må møte opp på skolen for å ha eksamen, kan det også være en god idé å bruke mat som motivasjon. Ta med deg favorittdrikken og favorittgodteriet ditt som du kan nyte mens du holder på med eksamen. Dette gjør at du vil kunne slappe av ordentlig mellom slagene.

Husk at du også burde spise litt sunnere før eksamen. Her finner du tips til hva slags mat du bør spise før eksamen. Heldigvis skal det være nok tid til å nyte søtsakene når du holder på med eksamen.

Andre tips

Det finnes jo også selvsagt andre tips til hvordan du kan motivere deg selv til å studere. Det er jo for eksempel være å sette seg et mål for dagen i forhold til hvor mye du skal lese. Det kan også være at du kan motivere deg sammen med andre. Det er mange som finner mye inspirasjon i å studere sammen med andre på et bibliotek eller en kafé. Det er helt opp til deg hva du finner inspirerende og motiverende. Det å ta seg tid til å fokusere er veldig viktig. Du kan for eksempel benytte deg av en tidsteknikk som heter pomodoro. Denne gjør at du fokuserer i 25 minutter og deretter får 5 minutter pause. Vi mener at dette er en av de bedre teknikkene man kan benytte seg av. Det er også utrolig viktig å ta seg ordentlige pauser. Dette gjør at du blir flinkere til å fokusere når du må!

magcast