Hvordan det å starte en studentbedrift kan hjelpe deg!

Det er mange der ute som går med en gründerspire inni seg, så hvorfor ikke benytte studietiden til å starte en studiebedrift? Dette kan du gjøre alene eller sammen med andre, men i denne artikkelen vil vi gå inn på hvorfor du bør starte en studentbedrift og hvordan du starter en. Vi håper du finner noen grunner som passer for deg!

Hvordan starte en studentbedrift?

Dette er et spørsmål det finnes utrolig mange svar på! Avhengig av hvor du holder til vil du ha tilgang på en rekke ulike hjelpemidler. Det blir nok mest relevant å starte en studentbedrift hvis du studerer markedsføring eller business, men uansett hva du studerer, kan du starte en studentbedrift.

Det vi anbefaler deg å gjøre er å begynne ryddig og oversiktlig. Dette gjør du ved å skaffe deg et CRM-system. Du lurer kanskje på hva er egentlig CRM og hvordan kan du bruke det? Et CRM-system er et kunderelasjonssystem som holder orden på dine kontakter. Dette gjør at du enkelt kan kommunisere med andre i bransjen, enten det er kunder eller andre leverandører. Jo fortere du starter opp med et CRM-system, desto gunstigere vil det være for deg i fremtiden.

Hvordan en studentbedrift kan hjelpe deg

Det å starte en studentbedrift kan hjelpe deg på en rekke områder. Ikke bare lærer du praktiske ting du kan ta med deg videre i livet (og inkludere i CV-en), men du får også en følelse av om dette er noe du har lyst til å drive med eller ikke. Det å starte en studentbedrift gjør at det du har lært i teorien også blir overført til praksis.

Dette gjør at du kan smykke deg med erfaring. Det gjør også at du utvider nettverket ditt, slik at du kan utvide jobbmulighetene dine. Det å skaffe seg et nettverk hjelper uansett hvor du skal i livet. Dette nettverket kan du lagre i ditt CRM-system, slik at du har alt på en plass!

Det å gjøre jobben ordentlig når du først begynner er utrolig viktig, slik at du kan smykke deg med tittelen student og gründer da! Det er noe du ikke kommer til å angre på at du gjorde!

Det å ha en studentbedrift med et solid CRM-system gjør at du får lært deg hvordan å holde kontakten med kunder, men også hvordan du kan bygge ditt nettverk. Det å ha dette på CV-en vil gjøre deg attraktiv for folk som ansetter. Det er jo lurt å ha alle fordeler med seg når en skal ut på jobbsøking.

Vi håper at noen av tipsene vi kom med kan hjelpe deg på veien til din studentbedrift og din drømmejobb. Dette er noe som kan endre livet ditt på en svært positiv og fin måte. Hvorfor ikke starte en bedrift allerede i dag?

magcast