Lag en egen studiekrok

Enten du har skolebarn eller du er student, er det lurt å ha en egen krok til lekser og hjemmestudier. Det trenger ikke å være en stor krok. Du kommer langt med et bord, en stol og en hylle, så tilpass studiekroken eller leksekroken til den plassen du har.

Skap et skille

Hvorfor er det lurt å ha en egen krok til studiene? Fordi det er fint å skape et skille mellom studier/lekser og fritid. Når du oppholder deg i studiekroken, er det lekser og studier som gjelder. Men studiene skal ikke foregå utenfor dette området. Sørg for at du har alt du trenger i studiekroken, fra bøker til skrivesaker og datamaskin, alt etter hva du trenger til leksene eller studiene dine. Sørg for at du slipper å forlate kroken for å finne ting du trenger. Tenk på studiekroken som et slags hjemmekontor for skoleelever eller studenter.

Velg et stille sted

Studiekroken må selvsagt være på et sted uten mange forstyrrelser. Ikke plasser den utenfor badet eller ved dører der mange går ut og inn. Sørg for god avstand til TV og kjøkken, slik at du slipper bråk. Dette er selvsagt enklere å unngå hvis du bor alene, enn hvis du bor sammen med andre.

Velg behagelige farger

Finn duse og rolige farger til studiekroken. Ikke velg ville mønster som kan virke forstyrrende. Godt lys er viktig, så finn gjerne et sted med vindu eller ha gode lamper i studiekroken. Myke tepper på gulvet demper lyder og gjør det behagelig å sitte. Du kan for eksempel velge gule tepper i behagelige materialer som i tillegg beskytter gulvet når du skyver stolen fram og tilbake.

Velg gode møbler

Finn et godt skrivebord, og en stol du kan sitte lenge på. Skap gjerne et fysisk skille dersom studiekorken ikke ligger i et eget rom. Skillet kan være noe så enkelt som en hyllle eller en gardin som fungere som forheng. Velg et eller annet som gjør at du ikke blir fristet til å se på andre ting mens du studerer. Det er forresten like viktig at du ikke ser bøkene og studiekroken når du gjør andre ting. Sørg for at det er nok plass til alt du trenger, og at alt er innen rekkevidde. Hvis du leser mye, kan du også ha en ekstra behagelig stol til lange leseøkter, men ikke så behagelig at du sovner mens du studerer.

Studiekroken kan øke konsentrasjonen

Hele poenget med en studiekrok er at den skal gi deg ro til å konsentrere deg. Hvis du sitter stille og gjør deg ferdig med studier eller lekser, kan du ta deg fri når du oppholder deg i resten av huset eller leiligheten. Du skaper et klart skille mellom studier og fritid, og dette skillet er viktig for å gi deg ro og hvile mellom studieøktene. Derfor er det viktig at du bare bruker studiekroken til studier eller lekser, ikke til andre aktiviteter.

magcast