Små klasserom? Få dem til å virke større med speil

Trange klasserom kan virke både klaustrofobiske og ubehagelige. Men det er ikke bare-bare å gjøre et rom større rent fysisk. Heldigvis kan du bruke optiske illusjoner til din egen fordel, ved å henge opp speil.

Dekor og funksjon

Speil er multifunksjonelle produkter. Ikke bare finnes de i mange forskjellige fasonger med ulikt estetisk preg, de er også svært praktiske i hverdagen. Tenk deg hvordan livet ville vært uten å kunne sjekke hvordan andre ser deg i løpet av dagen? Speil har som nevnt ovenfor også fordelen at de kan brukes til å få rom til å virke større. Vi skal gå nærmere inn på hvordan speil kan brukes i utdanning, men først vil vi vie litt oppmerksomhet til temaet estetikk. Det finnes mange vakre speil som i tillegg til å øke romfølelsen, også gir økt estetisk velvære for dem som er i rommet. Hjernen vår liker estetisk harmoni, og vakre gjenstander kan faktisk løfte humøret vårt. Dette skal man ikke kimse av i skolen. Speilet kan med fordel henges litt høyt på veggen, slik at ikke elevene vil benytte seg av det i tide og utide.

Bruk av speil i utdanningsinstitusjoner

Her på bloggen skriver vi om utdanning, men dette favner utrolig mye. Kanskje er du en lærer på grunnskolen som kan ha nytte av en speilrad bakerst i klasserommet. På denne måten har du bedre oversikt over hva som skjer bakerst i rommet, og du kan lett få med deg hva som skjer under pulten. Dette kan hindre elever i å jukse eller dele ut ting som ikke er tillatt, som for eksempel snus.

Du kan også være en kunstlærer som lærer elever på malerkurs om det gylne snitt og hvordan male et realistisk ansikt. Her kan også speil komme godt med i undervisningen, kanskje særlig når elevene skal male selvportretter.

Større rom gir økt trivsel

Som vi nevnte innledningsvis kan mange oppleve ubehag i trange rom. Derfor er det lurt å benytte seg av speil for å få rommet til å virke større. Dette er et klassisk triks innen interiørdekor, som vi som underviser kan foreslå for skoleledelsen. Sist, men ikke minst, reflekterer speilene lys. En speilrad bakerst i klasserommet vil reflektere lyset fra vinduene og dermed gjøre belysningen mer jevn i rommet. Kanskje kan det hjelpe trøtte ungdommer livne til tidlig om morgenen?

magcast