Studier i utlandet og Corona

Livet som student bringer utallige valg. Det er mange studieretninger og utdanninger å velge mellom. Det er ikke lett å vite hva en vil satse på og studere. Noen har krystallklare planer fra tidlig barndom, eller ungdom. Andre har ikke mye peiling på hva de ønsker å gjøre “resten av livet”. Coronaviruset skaper usikkerhet og kritiske tider for utenlandsstudier.

Lander, skoler og studielinjer

Utenlandsstudier er veldig forskjellig fra studier i Norge. Hverdagsspråket er annerledes, og det samme gjelder for kultur, mat og leveregler. Før ditt endelige valg, husk at dette vil påvirke deg og din fremtid på mange måter. Mobiltelefoner trenger reservedeler https://www.teknikkdeler.no/ og her har du et flott utvalg med priser. Anskaffelser av slike ting i utlandet er ikke like lett. Praktiske løsninger til mobilen, hodetelefoner, bærbar pc er viktig å ta hånd om før du drar fordi kompatibiliteten ikke er der. Strømplugger er forskjellig fra Norge, og du må finne konvertering plugger og mer for alt teknisk utstyr.

Forvirring og usikkerhet

Alle land, universiteter, og spesialiserte læresteder har regler og lover du må følge. Fag er forskjellig fra Norge i innhold, læremåte og testing. Coronaviruset har skapt retningslinjer for opprettholdelse av smittevern reglene. Mange studenter i utlandet må utvise tålmodighet siden smittevernregler og håndtering er ulike overalt. Du må lære disse om du vil ha suksess med oppholdet og studieåret. Sett deg inn i om graden eller utdanningen du tar og hvorvidt den kan overføres til Norge etter endt studie. I tillegg bør du se om du etter endt tilbakekomst til Norge må ta noen fag for fullføring av graden for godkjenning i Norge.

Viktig informasjon for utenlandsstudier fra Ansa, “Association of Norwegian Students Abroad”.

Klarsignal

Det er fortsatt et stort tall studenter i utlandet til tross for forvirringen. Det siste rådet fra Ansa, per 19. august 2020 er klarsignal for studenter for studier i utlandet.

magcast