Slik får du råd til studiene

Å studere kan fort bli dyrt, spesielt hvis du ikke har mulighet til å jobbe ved siden av. For mange blir økonomien trang, og de må ty til et lån. Kanskje det gjelder deg også? Her skal vi se litt mer på hvordan du kan refinansiere tidligere lån, slik at du kan senke de totale lånekostnadene. Det kan være lurt selv om du ikke skal ta opp et helt nytt lån i forbindelse med studiene.

Det er mange banker som tilbyr refinansiering, og på Refinansiering24.no finner du et utvalg tilbydere. Du bør alltid sjekke tilbudene til de ulike bankene før du bestemmer deg, da du kan tjene mye i rentekostnader ved å velge riktig. Det er spesielt to ting du bør sjekke, og det er renter og tilbakebetalingsperiode. Du bør også velge en bank som har en god kundeservice som er der for deg som kunde.

Lån etter evne

Du bør alltid låne etter evne, og aldri låne mer enn hva du har råd til å betale tilbake. Hvis du studerer til å bli lege, økonom, psykolog eller ingeniør kan du forvente en god lønn etter endt studie, og det er ikke så farlig om du låner en god slump penger. Om du derimot skal bli førskolelærer eller snekker, bør du kanskje låne litt mindre – da du kan forvente enn lavere sum på lønnsslippen.

Selv om noen yrker betaler bedre enn andre, bør du alltid følge hjertet når du velger studieretning. Hvis du ikke er motivert er sjansen liten for at du kommer gjennom hele studieløpet, og enda mindre for at du trives i den nye jobben når den dagen kommer. Og hvis du ikke trives, så vil ikke den høyere lønnen gjøre opp for det. Du bør derfor alltid velge studie med hjertet!

magcast